Hopp til innhold

Brannvarslingsanlegget kan ta fyr

Securitas Direct advarer 60.000 kunder om at brannvarslingsanlegget de har installert kan bli overopphetet.

Brannmontasje

Brannvarslingssystemet Verisure kan bli overopphetet. Varslingssytemet på bildet er ikke av samme type (illustrasjonsbilde).

Foto: Kari Løberg Skår/Mari-Ann Albrektsen / NRK

– Vi har varslet alle våre kunder med Verisure-alarmanlegg at den kan skje en overoppheting i batteridelen i anleggets sirene, sier Cecilie Knudsen i Securitas Direct.

– Fire batterier er for mye

Årsaken er at det er montert for mange batterier i anleggets sirene.

– Fire batterier er for mye for en sånn komponent. Hvis det er feil på det ene batteriet vil de andre tre prøve å lade opp det defekte batteriet. Da skapes det for mye varme, sier Knudsen.

Ifølge selskapet skal det ganske mye til før det oppstår brann i brannvarslingsanlegget som er av typen Verisure.

– Ingen grunn til bekymring

Men for å være på den sikre siden har de sendt brev til alle kundene med et slikt anlegg der de ber dem om å ta ut ett av batteriene. Dermed skal faren være over, og anlegget skal virke like godt.

– Det er ikke noe galt med sirenen i seg selv. Batterifeil kan i sjeldne tilfeller oppstå. Ved å fjerne et av de fire batteriene minimeres risikoen. Da er det trygt sånn som vi ser det, sier Knudsen.

Hun understreker at kunder som tar ut et batteri ikke har noe å bekymre seg over.

– Vi har en sirene der det kan oppstå en overoppheting hvis det er feil på batteriet. Røykvarslerne som sitter i taket hos kundene fungerer som normalt, sier Knudsen.