Farlige branntepper stoppes

11 farlige branntepper er avslørt i nederlandsk test. Tre av disse omsettes i Norge.

GJØR IKKE JOBBEN: Dette er de tre aktuelle brannteppene som ikke bestod den europeiske testen, og som DSB har funnet omsatt i Norge.  Foto: EU/RAPEX
GJØR IKKE JOBBEN: Dette er de tre aktuelle brannteppene som ikke bestod den europeiske testen, og som DSB har funnet omsatt i Norge. Foto: EU/RAPEX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) melder om at elleve forskjellige branntepper er trukket fra markedet i Nederland. Tre av disse omsettes i Norge.

- Det som er avdekket i denne testen, er at dersom du slenger disse brannteppene over en kjele med matolje, vil de ikke kunne kvele flammen. Ut fra standarden er dette noe teppet skal kunne, så dette er ikke i samsvar med standarden. Da vil det kunne utgjøre en alvorlig risiko, sier avdelingsleder Kari-Ann Thon Kristiansen i DSB til Dinside.

Les også: De fleste farlige produkter er «Made in China»

Undersøker norsk salg

Nå jobber DSB med å kartlegge i hvilken grad disse teppene er solgt i Norge, og hvorvidt det er snakk om de nøyaktig samme teppene som de som er testet i Nederland.

Det er den nederlandske produktmyndigheten (NVWA) som har utført testen. Teppene det er snakk om, som også er funnet omsatt på det norske markedet, er:

    Gloria (1,2 x1,2 m)Saval (1,2 x1,2 m)Brennenstuhl (1,2 x 1,2,m)
(Du kan finne mer info om tilbakekallingen her (EU/Rapex-rapport).)

- Når vi får meldinger fra EU om farlige produkter, vil vi alltid sjekke hvorvidt dett er produkter som finnes i Norge. Vi tar kontakt med de som selger dette, og undersøker saken nærmere. Det er ikke alltid gitt at det er det nøyaktig samme produktet, så vi må alltid gjøre en vurdering av hvilke tiltak som skal iverksettes i Norge, forteller Kristiansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.