Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

FN`s Eldre dag 1. Oktober og Komfyrvaktkampanje

I forbindelse med komfyrvaktkampanjen er vi å finne på følgende steder torsdag 1.Oktober fra kl.10-14:

Ski Storsenter

Drøbak Amfi

Kolben

 

Med noen enkle grep kan du bidra til å redusere brannfaren hos eldre du bryr deg om. Ta den viktige "Kjøkkenpraten", en prat om hvilke brannfarer som finnes i hjemmet, og hva man kan gjøre for å bedre brannsikkerheten.

Andelen av eldre som bor i egen bolig forventes å bli vesentlig høyere i årene som kommer. Mange av disse er ikke fullt ut i stand til å ivareta egen brannsikkerhet.- Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann som resten av befolkningen. En prat om brannfarer i hjemmet og enkle brannforebyggende grep kan utgjøre forskjellen på liv og død. Det er det vi kaller "Kjøkkenpraten". Du finner mer om hvordan man kan bedre brannsikkerheten for eldre på http://www.sikkerhverdag.no/brann/forebygge-brann/bedre-brannsikkerhet-for-eldre/

For å sette søkelyset på brannsikkerheten for eldre og komfyrbranner, arrangeres "Komfyrvaktkampanjen" på FNs eldredag 1. oktober. Kampanjen er en del av «Alt vi kan mot brann», som er en felles, nasjonal satsing på brannforebyggende arbeid, og som ledes av DSB. Brann- og feiervesen og det lokale elektrisitetstilsyn over hele landet står for den lokale gjennomføringen.

DSB_Alt_vi_kan_mot_Brann_pos_cmyk.gif