Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ta kjøkkenpraten!

Foto: Runar Sørheim ( 4 ½)

Personer over 70 år har fire til fem ganger høyere risiko for å omkomme i brann. En liten "kjøkkenprat" om brannsikkerheten kan bidra til å redde liv!

Lørdag 1. oktober er FNs eldredag. Det er en fin anledning til å snakke med dine eldre slektninger om brannsikkerhet.
En liten "kjøkkenprat" om brannsikkerheten kan bidra til å redde liv! Ta en prat om brannfarer som finnes i hjemmet og hva man kan gjøre for å forbedre brannsikkerheten. Det kan være enkle tiltak som å sjekke batteriene i røykvarsleren, flytte på møbler som blokkerer rømingsveier eller installere timer på kaffetrakteren. 

Eldre opplever ofte nedsatt fuksjonsevne og dette kan påvirke brannsikkerheten både i forhold til å oppdag, slokke og evakuere ved brann. Gode hjelpemidler kan være røykvarslere med lys og vibrering for de med nedsatt hørsel eller branntepper/slokkespray for de som ikke klarer å løfte tunge branslokkningsaparat og husbrannslanger. Som pårørende kan du sjekke med Hjelpemiddelsentralen om dine eldre venner eller slektninger har krav på slike hjelpemidler. Øv gjerne også på å evakuere boligen ved en nødssituasjon og avtal en møteplass slik at man lett kan få oversikt i et slik tilfelle.  

Benytt FNs eldredag 1. oktober til å bedre brannsikkerheten hjemme hos noen du bryr deg om!