Rekruttering av brannkonstabler

I Follo brannvesen ansetter vi både aspiranter og allerede ferdigutdannede brannkonstabler. Den siste kategorien må minimum ha gjort ferdig grunnutdannelsen for brannkonstabler slik at de kan gå direkte inn i utrykningsstyrken. Ved rekrutering av aspiranter sørger vi for opplæring på brannkonstabelnivå gjennom intern kursing og grunnkurs ved Norges Brannskole.

Prosessen for rekrutering av brannkonstabler starter med stillingsutlysning på nettsidene våre, www.jucan.no/brannjobb-no og andre medier. Vi gjør oppmerksom på at vi dessverre ikke har mulighet til å ta imot åpne søknader når det ikke er utlyst stillinger. 

Etter søknadsfristen velges kandidater på bakgrunn av søknad og CV for å komme til fysiske og praktiske tester.  Ut ifra testresultatene, søknad og CV inviteres aktuelle kandidater til intervju. Intervjuene gjennomføres som ordinære jobbintervjuer.

Før eventuell ansettelse må kandidater fremlegges godkjent politiattest. 

Fysiske- og praktiske tester

Som brannkonstabel møter man både fysiske og psykiske utfordringer. Før kandidater kan begynne å jobbe hos oss må de derfor gjennomgå noen fysiske- og praktiske tester, slik at vi kan avgjøre om vedkommende er riktig kandidat. Tester kandidater vil kunne møte er :

  • Kondisjonstester
  • Ulike styrketester
  • Praktiske tester
  • Psykiske tester
  • Svømmetester

Kandidater må som minimum kunne tilfredsstille de fysike- samt helsemessige kravene Arbeidstilsynet stiller til røyk- og kjemikaliedykkere. Les mer om disse på Arbedistilsynets temasider. 

Mangfold

Follo Brannvesen ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Alle kvalifiserte kandidater oppfordres til å søke stilling uavhengig av kjønn, alder eller etnisk bakgrunn.